Ny hjemmeside og god SEO

Ny hjemmeside

SEO og Google

De fleste som har en nettside har også et forhold til SEO(Søkemotoroptimalisering) og hvor viktig Google er for din bedrift. Vi får mange spørsmål om dette og mange ønsker å være veldig godt synlig på Google. Ikke rart det. Det virker nesten som alt starter på Google og det å komme høyt opp der er drømmen for alle som selger noe på nett. I denne artikkelen gir vi dere tre grunnleggende elementer å huske på når det kommer til god SEO på deres nettside.

Litt fakta først som gir oss forståelse for hvorfor dette er så viktig: Tall fra Google gir oss følgende svar: Ca. 33% av alle Google sine brukere velger det første(øverste) resultatet som kommer opp. Ca. 17% velger også andreplassen. Det vil si at ca. 50% velger en av de to første på lista. Videre viser tall fra Google at 90% av alle brukere ikke går videre til side to i søkeresultatet.

Kan man påvirke Google?

Kan man egentlig påvirke søkeresultatet til Google? Både ja og nei. Algoritmen de bruker er hemmelig og vi tror at det er ca. 200 kriterier som blir lagt til grunn for visningsvalget. Men det vi vet helt sikkert er Google sitt hovedmål: nemlig å organisere all verdens informasjon og gjøre den universelt tilgjengelig og nyttig, og da helst på ett klikk, intet mindre. Altså, Google etterstreber å gi sin bruker det absolutt beste resultatet på sitt søk.Google ønsker å gi det beste til sine brukere. Akkurat det bør også dere som har en nettside eller skal lage en, gjøre. Nemlig tenk på deres publikum, hva vil de ha. Her gjøres ofte to vanlige feil:

  1. Man blir for opptatt av å prøve å tilfredsstille Google og glemmer av at det egentlig er deres publikum/brukere som skal tilfredsstilles.
  2. Man begynner å tenke SEO litt for sent, ofte etter at nettsiden er ferdig og man lurer på hvorfor man ikke kommer høyere opp i søkeresultatet.

Jobben med SEO begynner samtidig som man lager målsettingen for nettsiden og når man definerer målgruppen.

Så med tanke på Google sin målsetting om å gi sine brukere det beste resultatet kan man fort definere også et konkret mål for den nettsiden du har eller skal bygge:

» Vi skal være det beste resultatet for vår målgruppe på nett»

SEO - Tre grunnleggende ting å huske

Hvordan bli det beste resultatet til deres publikum?

SEO er et stort fagfelt og mye kan justeres og forbedres underveis. Man bør faktisk jobbe kontinuerlig med SEO. Men de tre grunnleggende elementene du må huske på, altså selve grunnmuren for god SEO på din nettside er følgende:

  1. Side struktur, webdesign/brukerdesign: Nettsiden bør ha en god struktur, godt gjennomtenkt brukerdesign og god intuitiv navigasjon. Google avdekker raskt om dine brukere finner frem og bruker tid på nettsiden. Hvor mange sider blir besøkt, eller kommer kunden inn og forlater med en gang? Webdesign er langt mer enn bare gjøre ting pent å se på. Husk å gjøre det enkelt for dine kunder.
  2. Teknisk kvalitet på din nettside, kvalitet og riktig struktur på kodeverket: Det tekniske har også stor betydning for grunnleggende SEO. Det handler blant annet om lastetid. Dine kunder liker ikke å vente. Nettsiden skal være rask. Det handler om ren og ryddig kode. Vi vil at det skal være enkelt for Google å skjønne hva nettsiden handler om. Det handler om at nettsiden fungerer optimalt på smarttelefoner. Viktig for dine kunder og for Google. Google utvikler seg stadig og din nettside bør følge med på den utviklingen. WordPress er kanskje den aller beste plattformen for teknisk SEO.
  3. Godt og nyttig innhold: Kanskje det viktigste av alt. Innholdet skal være nyttig og relevant for dine brukere. Er det relevant og nyttig for din kunde er det også relevant og nyttig for Google. Vi ser ofte at mange nettsider har veldig lite innhold. Det er sjelden nok med et par linjer på hver side. Helst bør det være minst 300 ord i en artikkel. Husk å skrive til ditt publikum og ikke til deg selv. Bruk et enkelt og lett språk. Husk å holde innholdet oppdatert og bruk gjerne både interne og eksterne linker for å underbygge innholdet. Tenk gjennom hva dine kunder ønsker og hva de søker etter på nett.

Oppsummert: SEO er veldig viktig og noe som krever mye kontinuerlig arbeid fra dere som eier nettsiden. Men gjør man en god jobb med disse tre grunnleggende områdene er du kommet langt. Sidestruktur, teknisk kvalitet og et godt og relevant innhold. Altså kvalitet i alle disse sidene av ditt nettsted. Lykke til!

 

Les mer om hvordan google søk fungerer: https://www.google.com/search/howsearchworks/

Mer om søkemotoroptimalisering

Flere fra blogg