Søkemotoroptimalisering med Yoast SEO

Yoast SEO (Search Engine Optimization) er den mest komplette modulen til WordPress for søkemotoroptimalisering.  Modulen har analysefunksjonalitet i sanntid og et verktøy som henter utdrag av innhold på en nettside. Det gjør jobben mye enklere når du skal optimalisere innhold, bilder, titler, meta-beskrivelser og mer på din nettside.

Hva er søkemotoroptimalisering (SMO)?

SMO er å benytte metoder som forårsaker at en eller flere nettsider oppnår bedre synlighet eller «ranking» i søkemotorens resultatsider. En god start på vei opp til topps i søkeresultater er fokus på SMO, og det vil du få en smakebit på her.
I dette innlegget skal vi forklare hvordan Yoast SEO brukes per side/innlegg. Tekniske innstillinger utover dette blir ikke gjennomgått i dette innlegg.

Tips og triks med hjelp av Yoast SEO

Yoast SEO modulen for WordPress lar deg se maler for hvordan ditt innhold fungerer opp mot søkemotorene.

søkemotoroptimalisering

søkemotoroptimalisering

søkemotoroptimalisering

I eksempelet som vist over har fokuset vært på å få alle punkter godkjent (grønn farge). Søkemotorer liker dette samt at «grønt er skjønt». Andre farger som kan oppstå er oransje og rød. Du vil da få hjelpetekster som forklarer hvordan du skal rette opp i de feil som finnes.

Fremgangsmåte når du tenker SMO på din nettside

 1. Finn et fokusord som er gjennomgående på en side eller et innlegg. I dette tilfellet – «nettside». NB! Fokusordet burde brukes bare en gang gjennom hele nettsiden.
 2. Velg en tittel på siden/innlegget ut i fra fokusordet som er valgt. Sørg for at tittelen starter med fokusordet. Tittelen er den viktigste faktoren for en god rank i søkeresultater. I tillegg burde URL på siden gjenspeile sidetittelen.
 3. Skriv et kort avsnitt (ingress) i starten (ca. 25 ord) som fanger leseren. Det første avsnittet i hovedteksten bør inneholde fokusordet. Denne teksten vil bli brukt som Meta beskrivelse og vil vises i søkeresultater.
 4. Skriv en tekst som tilsammen er over 300 ord totalt.
 5. Vis et eller flere bilder som inneholder fokusordet i alt-teksten.
  søkemotoroptimalisering
 6. Se over all tekst og rettskriv om det finnes skrivefeil. Søkemotorer liker ikke skrivefeil!
 7. Benytte fokusordet i en eller flere av undertitlene på siden/innlegget.

Teknisk SMO

De primære innstillingene som er satt opp for nettsiden fokuserer på teknisk SMO. Det vil si:

 1. Crawling – Søkemotorer trenger å bli godkjent for gjennomsøk av hele nettsiden.
 2. Indeksering – Når søkemotorer finner de riktige sidene trenger de å kopiere dem til sin index slik at de vises i søkeresultater.
 3. Dupliserte eller lavkvalitetssider – Vi ønsker ikke at søkemotorer skal vise frem innloggingsside eller en blank side.

En kommer langt med optimalisering av innhold og belønningene er store om dette gjøres riktig. Relevant innhold og gode bilder, samt validert kildekode som følger dagens standarder er alfa omega for å lykkes på nett!
Har du spørsmål eller trenger hjelp med søkemotoroptimalisering på din nettside, kontakt oss i dag. Vi er her for å hjelpe :)

Husk! Lag innhold for leseren og ikke søkemotoren

 

Flere fra blogg